Alles wat je moet weten over ongedierte

Ongedierte, niemand houdt er van. We hebben vast allemaal wel eens een wespennest in onze tuin gehad. Wat doe je hier tegen en hoe voorkom je ongedierte? In deze blog vertellen wij je alles wat je moet weten over ongedierte.

Voorkomen is beter dan genezen

Je hebt natuurlijk liever helemaal geen ongedierte in huis. Waarom komt ongedierte eigenlijk naar ons huis en onze tuin? Ongedierte komt meestal in onze tuin door etensresten. Zorg er dus voor dat je al je etensresten goed opruimt. Het ongedierte komt naar ons huis voor veiligheid en warmte. Ze komen dan meestal binnen door kieren en gaten in de muren. Maak dus alle plekken waar jij denk dat ongedierte vandaan kan komen dicht. Wanneer je in een stad woont is de kans op ongedierte groter. Vaak ligt dit aan problemen in het riool.

Hoe kom ik van ongedierte af?

Het verwijderen van een wespennest of het aanpakken van rioolproblemen zijn geen dingen waar je blij van wordt. Ook is het niet slim om dit zelf aan te pakken. Een wespennest verwijderen in Zwolle zonder ervaring kan serieuze verwondingen veroorzaken. Laat dit dan ook doen door een specialist. Wanneer je deze problemen constateert is het belangrijk meteen contact op te nemen met een specialist. Zoek jij een specialist in de regio Zwolle, Kampen? Neem dan contact op met Stefan Steenhuis.

Wat kan je zelf doen?

Wat kan je in het vervolg doen om ongedierte te voorkomen en te bestrijden? Maak je huis regelmatig schoon, berg je eten goed op en onderhoud je gaten in je deuren en muren. Zorg tot slot voor natuurvriendelijke bestrijdingsmiddelen. Wanneer dit niet werkt is het verstandig om een specialist in te schakelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *