Alles wat je moet weten over incassobureaus

De kans dat je wel eens van een incassobureau hebt gehoord is groot. Maar weet je ook wat dit precies inhoudt? Wat is een incassobureau eigenlijk en doen deze hetzelfde als een deurwaarder? En wat doe je bijvoorbeeld als van het inschakelen van het incassobureau alsnog niet wordt betaalt? In deze blog geven wij je meer informatie over incassobureaus.

Links naar incassobureaus

Wat doet een incassobureau?

Als Nederlands bedrijf of particulier kan het zijn dat je onbetaalde facturen moet verwerken. Of je ontdekt dat de huur die via automatische incasso betaald is, is teruggestort door de huurder. In dat geval treedt het incassobureau op als schuldeiser om jouw incassowerkzaamheden over te nemen

Vanwaar de naam incassobureau?

Een incassobureau is een bedrijf / instelling die schulden voor jou incasseert. Vandaar ook de naam “incassobureau”. In Nederland worden incassobureaus ook wel eens incasso bedrijf of invorderingsbedrijf genoemd.

In welke situatie schakel je een incassobureau in?

Een voorbeeld: jij bent eigenaar van een schildersbedrijf. Je hebt vorige week een klusje gedaan bij een klant en deze is hier erg blij en tevreden mee. Een paar dagen laten stuur je de factuur op naar de klant maar deze wordt niet binnen de gevraagde tijd betaalt. Je wacht nog even twee weken maar nog steeds niks. Je hebt al meerdere herinneringen gestuurd en de klant geprobeerd te bellen maar je krijgt maar geen reactie. Dit is het moment om een incassobureau in te schakelen. Zij zullen je helpen met het krijgen van je geld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *