Alles wat je moet weten over afzetpalen

Afzetpalen zijn palen die voornamelijk worden gebruikt om een bepaald gebied te blokkeren of voor het vormen van wachtrijen. Over het algemeen betreft het stalen paaltjes die voorzien zijn met een koord. Zoals je wellicht al weet zijn de afzetpalen verkrijgbaar in diverse soorten en maten. Zo is er een verschil in kleur, koord, lint, materiaal en nog veel meer. Maar wat moet je allemaal weten als het gaat om afzetpalen? Om je hier een goed beeld van te geven zullen we hieronder kort stilstaan bij dit onderwerp. Hierdoor weet jij na het lezen van dit artikel de basis omtrent het correct toepassen van dit product.

Waarom afzetpalen gebruiken?

Vraag je jezelf af waarom het aan te raden is om afzetpalen te gebruiken? Het is goed om de palen te gebruiken omdat het een bepaalde uitstraling geeft en daarnaast enorm effectief zijn. Zo kun je met een zwarte paal erg modern overkomen terwijl een gouden paal weer als erg klassiek wordt beschouwen. Naast dat de palen zorgen voor een mooi uiterlijk kunnen ze doorgangen goed afzetten. Kijkend naar de 1,5 meter afstand van Corona kun je dit ook eenvoudig waarborgen door deze palen. Kortom, een echte aanrader.

De verschillende soorten

Als we kijken naar de palen zijn er over het algemeen twee verschillende soorten die van elkaar te onderscheiden zijn. Als eerst heb je de palen met trekband en als tweede de palen met een afzetkoord. Het grootste verschil tussen deze twee is dat de ene een koord heeft met sluitingen die aan verschillende afzetpalen verbonden kan worden. Naast deze hoofdelijke onderscheid is het ook mogelijk om afzetpalen aan te schaffen die verschillen in kleur, materiaal, gewicht en kop. Kortom, er zijn genoeg mogelijkheden beschikbaar.

Hoe moet je de palen neerzetten?

Als je de afzetpalen wilt gebruiken in de praktijk is het beste om een rij te plaatsen zodat je zo veel mogelijk afstand kunt neerzetten. Daarbij kan je er ook bochten mee maken, maar in dat geval heb je meer palen nodig. Om te weten hoeveel palen je exact nodig hebt, is het aan te raden om dit van tevoren uit te tekenen. Hierbij variëren de palen tussen de 1,5 en 2 meter. Op basis hiervan kun je nauwkeurig berekenen hoeveel panelen je nodig hebt voor het door jouw gekozen gebied. Mocht je hierbij hulp nodig hebben, dan is het goed om eerst een specialist dit uit te laten tekenen. Je wilt immers niet te veel palen kopen, want dat is natuurlijk zonde.

Waar moet je op letten bij het kopen?

Ben jij van plan om binnenkort afzetpalen aan te gaan schaffen, dan is het belangrijk dat je goed naar het gewicht, hoogte en diameter kijkt. Daarnaast is het materiaal ook van groot belang omdat je natuurlijk zeker wilt zijn dat de palen die je aanschaft voldoen aan jouw wensen. Advies nodig? Laat je vrijblijvend informeren bij specialisten als In-Liner zodat je zeker weet dat je een goede keuze zult gaan maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *