Alles over rugklachten

Hoe ontstaan rugklachten?

De meeste rugklachten ontstaan door een slechte houding en gaan vaak samen met spierpijn. De rug wordt vaak in een verkeerde houding gezet en dit zorgt voor verhoogde spanning van de rugspieren. Deze rugspieren proberen de houding te corrigeren wat veel spanning kost. Deze verhoogde spanning zorgt voor voor een stijve rug.

Hoe voorkom ik rugklachten?

Je kunt rugklachten voorkomen door voor een goede balans te zorgen tussen de belasting en belastbaarheid van je rug. Zorg ervoor dat je je rug niet teveel belast. Ga bijvoorbeeld niet te zware dingen tillen of voorovergebogen tillen. Heb je een mindere conditie in je rug? Zorg er dan voor dat je de rug ook minder belast.

Tips voor gezonde rugspieren

Zorg ervoor dat je regelmatig beweegt, train je rug spieren, en zorg voor een goed lichaamsgewicht. Probeer verder eens staand te werken en let altijd op je werkhouding. Neem ook tijd om je rug en jezelf te ontspannen. Stress veroorzaakt namelijk ook rugklachten.

Wat doe je als je al rugklachten hebt?

Wanneer je rugklachten hebt is het belangrijk om hulp in te schakelen. Het is niet goed om te denken dat de pijn vanzelf weg gaat. Vaak nemen mensen bij rugklachten extra rust, het is juist belangrijk om in beweging te blijven bij het hebben van rugklachten. Daarnaast is het goed om te praten met mensen over je rugpijn. Neem bijvoorbeeld contact op met een Podotherapeut en maak een afspraak.

Een podotherapeut is onder andere gespecialiseerd in rug- en voetklachten. Zo kunnen zij je ook helpen met een hielspoor behandeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *