Alles over het vakantiegeld

De meeste werknemers ontvangen in mei hun vakantiegeld. Kun jij ook niet wachten op dit extraatje? Wat ga jij met het geld doen? In deze blog lees je alles wat je moet weten over je vakantiegeld. Geef jij het geld uit aan een nieuwe scooter, een vakantie of ga je voor een nieuw interieur?

De feiten over vakantiegeld

Als je ergens werkt, bouw je elke maand vakantiegeld op. Vaak is dit 8% van je brutoloon. De meeste werknemers ontvangen hun vakantiegeld in mei of juni. Vaak is dit bedrag ongeveer evenveel als een maandsalaris! Tuurlijk gaat er nog wel belasting af, maar alsnog houd je een mooi extraatje over. Er zijn ook werkgevers waarbij je ervoor kunt kiezen om het bedrag al maandelijks te ontvangen.

Uitgeven

In tegenstelling tot wat de naam beweert, is het niet verplicht om het geld daadwerkelijk aan een vakantie uit te geven. Het is zelfs zo dat minder dan de helft van de werknemers het geld daadwerkelijk gebruikt om een vakantie te boeken. Misschien ga je dit jaar langs een scooterwinkel in Dronten om een nieuwe scooter aan te schaffen. Ook gebruiken mensen het om bijvoorbeeld een nieuwe bank te kopen. Vaak zijn dit uitgaven die wel nodig zijn, maar je liever niet doet. Nu kun je deze aankopen zonder spijt doen. Direct scooters bekijken? Ga naar de website van www.robertdevriestweewielers.nl.

Schulden aflossen

Veel mensen gebruiken het vakantiegeld om een deel van hun schulden af te lossen. Misschien sta je rood, heb je nog een studieschuld of heb je iets op afbetaling gekocht. Op deze manier verlaag je de maandelijkse kosten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *