Alles over fondswerving

pexels-skitterphoto-36104

Je hebt er vast wel eens van het woord fondsenwerving gehoord. Maar wat is dit nou eigenlijk en wat kan je ermee? In deze blog leggen wij je alles uit wat je moet weten over fondsenwerving. Ook vertellen wij je hoe een fondsenwerving traject werkt en hoe je deze uitvoert. 

Wat is fondsenwerving?

Fondsenwerving is nogal een breed begrip. Eigenlijk gaat het om geld binnenhalen voor niet commerciële projecten. Deze fondsen kunnen via meerdere manieren worden verworven. Denk hierbij aan donaties van particulieren, subsidies van de overheid, stichtingen of bedrijven. Er komt veel bij kijken en het is eigenlijk veel meer dan dat. Je pakt een probleem aan met een concreet doel en uitgekiend project. Het gaat over het leggen van relaties en het onderhouden van die relaties.  

Wat voert een fondsenwerver allemaal uit? 

Een fondsenwerver heeft als belangrijkste taak om te zoeken naar eventuele sponsoren en donateurs. De fondsenwerver is verantwoordelijk voor het binnenhalen van zoveel mogelijk sponsoren en donateurs om over te halen tot subsidiëring. Een fondsenwerver kan voor veel verschillende organisaties te werk gaan. Meestal is dit voor een goed doel of voor een ander niet commercieel project.   

Hoe werkt fondsenwerving?

Wanneer mensen plannen hebben voor hun vereniging of stichting weten ze vaak niet hoe ze aan het geld moeten komen. Vaak kunnen deze plannen daarom niet doorgaan. Een fondsenwerver heeft vaak veel ervaring en een groot netwerk opgebouwd. Deze zal dan samen met jou een gesprek aangaan om een plan te maken over de begroting en het project. Na dit gesprek kan de fondsenwerver de aanvragen naar de fondsen opstellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *