Advies bij houten vloer

Of je nu een goedkope houten vloer of een dure houten vloer hebt. Hoe lang je van een houten vloer kunt genieten, heeft alles te maken met het feit hoe je ermee omgaat. Wij hebben een aantal adviezen voor je op een rijtje gezet, zodat jij zo lang mogelijk fluitend door je huis blijft lopen over je mooie houten vloer. 

  • Als je vloer behandeld is met een bepaald merk olie, dan kun je ook het beste de vloer dweilen met de vloerreiniger van dat merk. 
  • Weet je niet met welk merk jouw houten vloer is behandeld, dan kun je de vloer het beste schoonmaken met alleen water. Dus zonder schoonmaakmiddelen van de supermarkt om de hoek, want dit vraagt om problemen.
  • Heb je een houten vloer die werkt? Ventileer dan je huis heel goed en als je een airco hebt, zet deze dan aan. Dit zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid daalt. Je kunt er ook voor kiezen om een vochtvreter aan te schaffen en in huis te plaatsen. 
  • Het is goed om jouw houten vloer eens in de tien jaar te schuren. Het is echt nodig als jouw vloer slijtageplekken heeft en/of dat de olie/lak niet meer heel is. 
  • Het oliën van je houten vloer geeft de vloer niet alleen een mooie natuurlijk uitstraling die past bij je interieur. Het zorgt er ook voor dat je houten vloer langer meegaat en dat is wat je wilt. 
  • Je verwacht het misschien niet, maar een multiplank houten vloer kan prima toegepast worden in de badkamer. Mooi als je een echte jungle badkamer wil met grote tropische planten en een mooie houten vloer. Zorg er wel voor dat er niet direct water op de vloer komt dus leg een handdoek bij de opening van de douche en bij de wasbak. Mors je water op de grond, veeg dit meteen droog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *