5 tips voor het indelen van een boekenkast

books-1204029_640

Het neerzetten van een boekenkast staat altijd goed in je interieur. Je hebt thuis een prachtige boekenkast, maar je weet nog niet hoe je dit goed kunt stylen. Er zijn verschillende manieren om je boekenkast de aandacht te geven die hij verdient. De eerste tip? Sorteer de boeken, bijvoorbeeld: alle christelijke boeken bij elkaar, alle christelijke kinderboeken bij elkaar en alle stripboeken bij elkaar.

Sorteren op kleur

Onze voorkeur gaat uit naar boeken sorteren op kleur. Dit zorgt voor een rustige uitstraling. Je hoeft dit niet te doen, je kunt je boeken ook op grootte of genre sorteren. 

Meer dan boeken

Het liefste laat je vol trots zien welke boeken je allemaal in je bezit hebt. Toch raden we aan om niet alleen maar boeken in de kast te zetten. Fotolijstjes, vaasjes en andere accessoires zullen niet misstaan in de kast.

Witregels

Zoals een boek witregels heeft, is het handig dat de boekenkast ook witruimte heeft. Hiermee bedoelen we dat de boekenkast niet helemaal gevuld hoeft te worden. Wanneer je de kast namelijk vol zet, hebben je ogen geen rust.

Weggooien wat overbodig is

De volgende tip geldt niet alleen voor de boekenkast. Gooi weg waar je geen waarde aan hecht. Dit klinkt vrij simpel, maar op deze manier gooi je onnodige spullen weg. Als je deze spullen niet direct weg wilt gooien, kun je de losse items ook in een mand of doos doen. Een mand kan wel leuk staan in de kast. Niet alleen handig: het scheelt ook in schoonmaakwerk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *