5 tips voor een passend interieur

interieur

Ben jij toe aan een nieuw interieur? Wij geven je tips! Het inrichten van jouw woning kan een lastige klus zijn. Welke woonstijl past bij je? Welke kleuren moet ik gebruiken? Wat is de beste indeling? Vragen die je jezelf vast al een paar heeft hebt gesteld. Het huis moet natuurlijk functioneel zijn ingedeeld, waarbij je slim om moet gaan met de ruimte die je hebt. Daarnaast wil je dat het interieur sfeer geeft en past in de woning. Daarom helpen wij jou op weg met de volgende 5 tips!

Tip 1. Maak een moodboard

Je zult ergens al wel ideetjes hebben hoe jouw woning eruit moet komen te zien. Ga daarom op zoek naar inspiratie en maak hiervan een moodboard. Wij adviseren je om van elke ruimte in de woning een ander moodboard te maken!

Tip 2. Basis 

De basis is één van de belangrijkste onderdelen van jouw interieur. Met de basis bedoelen wij de vloer en de wanden. Zo zijn er onwijs veel verschillende vloeren die een andere uitstraling hebben. Kijk eens bij de vloeren van Vloerloods, hier kun je inspiratie opdoen over het materiaal en de kleur van jouw vloer. De wanden moeten in samenhang zijn met de vloer en de meubels. Wij raden daarom aan om de wanden neutraal te houden met een enkele eyecatcher van een gekleurde muur. Op deze manier behoudt je de rust en kan je nog alle kanten op met de meubels.

Tip 3. Ga slim om met de ruimte

Is de ruimte klein? Zorg dat je optisch een grotere ruimte creëert door het gebruik van lichte kleuren en spiegels. Een grotere ruimte kun je gezelliger en speelser maken door gebruik te maken van verschillende dimensies. Hiermee bedoelen we verschil in hoogtes en kleuren. Zo creëer je een levendig interieur en krijgt de ruimte meer sfeer. 

Tip 4. Kies een woonstijl

Kies een woonstijl die bij jou past. En nee, dit hoeft echt niet één woonstijl te zijn die matcht met jouw wensen. Je kunt bijvoorbeeld perfect de landelijke stijl combineren met de romantisch stijl. Ga eens op zoek naar de verschillende woonstijlen en kijk welke elementen uit de diverse woonstijlen jou aanspreken.

Tip 5. Houdt het praktisch

Het is uiteraard ook belangrijk dat je kijkt naar een interieur dat praktisch is. Stel dat je huisdieren hebt, dan is het belangrijk het interieur huisdiervriendelijk is. Het interieur moet namelijk wel leefbaar blijven voor de inwonenders van de woning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *