5 tips voor een kindvriendelijke tuin

kindvriendelijke tuin

De tuin wordt door de kinderen als een plek gezien waar gespeeld kan worden. Het is daarom belangrijk dat deze tuin geschikt is voor kinderen en dat dit een veilige plek is om te zijn. Ook jij wil natuurlijk zorgeloos kunnen genieten van de tuin zorgen continu op de kinderen te hoeven letten. Hier kun je voor zorgen door de tuin kindvriendelijk te maken. Hoe je dit doet? Lees het hier!

Indeling tuin

Zorg dat de tuin zo ingedeeld is dat het voor zowel de kinderen als volwassenen duidelijk is waar gespeeld kan worden. Deel de tuin zo in dat er een specifieke hoek voor kinderen wordt gecreëerd met bijvoorbeeld een klimrek of speelhuisje. Voor de kinderen wordt het duidelijk dat ze daar lekker mogen spelen en dat ze kunnen uitrusten op de plek waar een loungeset staat. Dit is voor jouzelf ook een manier om zelf nog te kunnen genieten van de tuin, zonder dat de kinderen overal op klimmen. 

Juiste ondergrond

Op de plek waar de kinderen mogen spelen is het belangrijk om een zachte ondergrond aan te leggen. Je kunt hiervoor een grasveld of zandbak aanleggen, zodat kinderen op een zachte ondergrond landen. Op de plek waar de loungeset of zithoek staat, kun je bestrating leggen van Bestratingsmarkt. Je kunt ook een verhard pad door de tuin heen leggen die de weg naar de verschillende gebieden wijst. 

Schaduw

In de zomer zullen jouw kinderen hoogstwaarschijnlijk veel te vinden zijn in de tuin. Het is daarom essentieel dat de plek waar de kinderen kunnen spelen, beschermd zijn door schaduw. Op deze manier voorkom je snelle verbranding en kun je de kinderen zorgeloos de hele dag in de tuin laten spelen. 

Scherpe onderdelen

Kinderen klimmen, rennen, vallen en stoeien in de tuin. Zorg er daarom voor dat er geen scherpe onderdelen in de tuin te vinden zijn als beelden, bakken of meubels. Kinderen kunnen zich echter overal aan bezeren, maar let erop dat je dit minimaliseert door scherpe randen weg te nemen. 

Planten

We snappen dat je de tuin ook wil vullen met planten en bloemen. Denk hierbij wel slim na over de juiste plaatsing ervan. Kinderen lopen hier namelijk doorheen als het in de weg staat. Daarnaast stoppen kinderen ook alles in hun mond. Ook planten en gekleurde bloemen zijn dan heel aantrekkelijk om eens te proberen. Echter zijn veel planten en bloemen giftig, dus hou hier rekening mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *