5 tips: bespaar energie tijdens thuiswerken

energiekosten

Nu je natuurlijk meer thuis aan het werk bent, zullen de energiekosten ook gaan stijgen. Je zult de verwarming aanzetten, koffie of thee zetten en stroom gebruiken voor jouw computer. Het energieverbruik neemt toe en dat wil je natuurlijk zoveel mogelijk beperken. Door deze tips kun je ervoor zorgen dat je energiekosten bespaart!

Tip 1. Draag warme kleding

Tijdens de wintermaanden kan het koud worden, waardoor je snel geneigd bent om de verwarming aan te zetten. Echter kunnen hierdoor de energiekosten enorm hoog oplopen als je deze elke dag aan hebt staan. Je doet er in dit geval beter aan om warme kleding te dragen en de verwarming een standje lager te zetten. 

Tip 2. Duurzame CV

Een groot gedeelte van je energieverbruik in huis wordt gegenereerd door jouw CV ketel. Het is daarom belangrijk om een goede kwaliteit CV ketel te hebben, waarbij het onderhoud minimaal is. Kijk eens bij GreeOn naar een goede CV ketel voor in huis! De CV ketel moet hierbij volledig aansluiten om jouw woning en woonsituatie. 

Tip 3. Gebruik geen extra elektrische apparaten

Je bent vaker en langer thuis, waardoor je in de meeste gevallen zelf je tijd kan indelen. Het gevaar hiervan is alleen dat je meer in huis gaat doen. Denk bijvoorbeeld aan extra keer stofzuigen, de was doen of de vaatwasser aanzetten. Wanneer je energie wilt besparen, moet je er ook voor zorgen dat je het gebruik van deze apparaten minimaliseert. Was bijvoorbeeld het glas met de hand af, zodat je hier ander soort drinken in kan doen. 

Tip 4. Zoveel mogelijk daglicht

Doe de gordijnen open en maak gebruik van het daglicht van buiten. Het aanzetten van lampen kost ook veel stroom en energie, waardoor je deze beter uit kunt laten. In de winter zijn de maanden donkerder waardoor je moet profiteren van het daglicht dat er is. Daarbij is daglicht gezonder om in te werken, omdat het zorgt voor een verhoogde concentratie. 

Tip 5. Draag werkkleding vaker

Nu je toch niemand ziet, kun je er natuurlijk ook voor zorgen om die broek eens een dagje extra aan te doen. Hierdoor hoef je minder te wassen. Dit bespaart je niet alleen energiekosten, maar ook nog eens tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *