5 soorten van eten dat lijkt op de lichaamsdelen waar het goed voor is

Fruit

Of je nou een kleine fruitzaak hebt of werkt bij een AGF Groothandel, het is altijd leuk om je klanten af en toe te voorzien van interessante feitjes over de producten die je verkoopt. Een leuk feitje is dat sommige soorten fruit of groente eruit zien als de lichaamsdelen waar ze goed voor zijn. Hieronder vind je een kleine lijst met een aantal voorbeelden van deze soorten groente en fruit.

Avocado

Een avocado is een geweldige bron van goede vetten, kalium, vezels en vitamine E. Gezond voor iedereen. Maar het eten van deze vrucht is in het bijzonder ook hartstikke goed tijdens de zwangerschap. Bepaalde voedingsstoffen in de avocado zijn van groot belang voor de groei en gezondheid van de baby, maar ook van groot belang voor jou. En laat het toeval zijn, maar een avocado lijkt door de pit in het midden ook wel een beetje op de baarmoeder van een zwangere vrouw. 

Walnoot

Walnoten leveren ijzer, vitamine B1 en vitamine E. Daarnaast bezitten deze noten ook veel onverzadigde vetten. Door deze Omega 3-vetten, die deze noten bevatten, is de walnoot heel gezond voor het brein. De walnoot doet daarnaast door de rimpels en de bochten ook wel denken aan een stel hersenen. Iets om over na te denken. 

Wortels 

Het is algemeen bekend dat wortels goed zijn voor het oog, maar weet je ook wat je ziet als je een wortel overdwars doormidden snijdt? Kijk maar goed en je ziet in deze groente dezelfde lijnen die je ook in een iris en pupil terugziet. Volgens de arts Dr. Sasson Moulavi zitten wortels vol met vitamines en antioxidanten, zoals bètacaroteen. Deze antioxidanten verlagen de kans op maculadegeneratie, wat de hoofdoorzaak van verlies van gezichtsvermogen is bij oudere mensen. 

Selderij

Als je denkt aan voeding wat goed is voor je botten, zul je al snel denken aan melk. Dit wordt je als kind al bijgebracht. Wat nog meer goed is voor de botten, wordt door het uiterlijk van deze groente al wel een beetje verklapt, namelijk selderij. Lange, slanke stelen die eruit zien als botstructuur. Deze groente is een bron van silicium, dat deel uitmaakt van de moleculaire structuur die botten hun kracht geven, aldus Dr. Moulavi. Toevallig bestaat selderij voor 23% uit natrium en dat is bij botten ook het geval. 

Tomaat

Zoals een hart meerdere kamers heeft, heeft een tomaat dat ook. Snijd een tomaat open en je zult de vergelijking zien. Uit onderzoek is gebleken dat het eten van tomaten het risico op hartziektes bij mannen en vrouwen verminderd, vanwege de aanwezigheid van lycopeen in de groente. Meng je tomaten met een beetje vet, zoals avocado of olijfolie, dan wordt de opname van lycopeen in je lichaam met tien keer verhoogt. Hartstikke goed voor het hart dus. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *