5 plekken die je in Friesland moet bezoeken

Friesland

Friesland. Binnen of buiten de Coronapandemie is deze provincie geliefd onder toeristen in eigen land. NIet zo vreemd, want hier geniet je van prachtige natuur, mooie dorpen en een gemoedelijke cultuur. Ben je van plan om deze provincie binnenkort te bezoeken? In deze blog vertellen de specialisten Enjoy Sailing welke plekken je echt niet mag missen. Lees mee en vind hernieuwde inspiratie!

Het IJsselmeer en de Meren

Watersport is ontzettend populair onder de Friezen. Hele volksstammen zijn tijdens de wat warmere dagen op de vele meren en sloten te vinden. Niet zo vreemd, want het Friese water heeft een onweerstaanbare aantrekkingskracht. Wat dacht je bijvoorbeeld van de meren? Zo vind je talloze zeiljachten en pleziervaartuigen op het IJsselmeer. Ook de Friese Meren rond Lemmer worden vaak bezocht. Zelf proberen? Je kunt een zeilboot huren bij Enjoy Sailing. Je vindt ze aan de Zilverplevier.

Oude bezienswaardigheden

In Lemmer – en andere Friese dorpen en steden – vind je veel oude bezienswaardigheden, die met het vele water te maken hebben. Wat dacht je van gemalen en sluizen. Een bekend gemaal is het Woudagemaal in Lemmer. Deze werd al in 1920 gebouwd en is vandaag de dag opgenomen in het UNESCO. Hiermee is het beschermd. Daarnaast kun je ook terecht bij de Lemstersluis. Deze werd tussen 1884 en 1887 gebouwd. Inclusief diensthuis en twee andere woningen. Prachtig om te zien.

Bijzondere musea

Wie meer van de Friese cultuur wilt weten, kan op verschillende plekken terecht. Denk aan de hoofdstad Leeuwarden, waar verschillende theaters en musea staan. Ook in Lemmer vind je verschillende van dit soort gebouwen. Denk aan het Duikmuseum. Hier leer je alles over de geschiedenis van deze sport. Ook krijg je een collectie van uitrustingen te zien. Ben je een motorliefhebber? Ga dan eens op bezoek bij het Indian Motorcycle Museum.

Leuke terrasjes

Terrasjes… Je vindt ze in iedere stad. Zo ook in Friesland. Wat dacht je van: Leeuwarden, Heerenveen, Drachten of Sneek. Een deel daarvan zit aan water. Bijvoorbeeld aan een gracht of een meer. Dit kan bijvoorbeeld in Lemmer, waar je bij Beachclub Lemmer heerlijk kunt genieten van uitzicht op het IJsselmeer. Wil je meer jachten zien? Dan raden wij de Eerste Aanleg bij jachthaven Tacozijl aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *