4 tips voor mensen in de zorg

zorg

De zorg is onmisbaar in de maatschappij. Zonder zorg zouden ouderen of mensen die niet zelfredzaam zijn het niet redden. Je kunt dus enorm trots op jezelf zijn dat je dit werk doet en jezelf hiervoor opzij zet. Om optimaal in de zorg te functioneren hebben wij 4 tips voor jou om de cliënt beter te helpen en begrijpen. 

Zelfredzaamheid

Bepaal eerst de zelfredzaamheid van de cliënt, zodat je weet waar diegene hulp bij nodig heeft en waar niet. Dit kun je doen door dit direct aan de cliënt te vragen. De truc is om de cliënt niet te confronteren met onderdelen waar ze niet meer toe in staat zijn. Vraag hierbij juist naar de doelen die zij willen behalen en de drijfveren om dit te doen. Bespreek hierin wat de cliënt eventueel zelf zou kunnen en of er iemand in het eigen netwerk is die hiermee kan helpen. Je kunt ook bespreken welke zorghulpmiddelen van De Zorgoutlet kunnen bijdragen aan de zelfredzaamheid van de cliënt. 

Blijf positief

Blijf in alle gevallen positief in het bijzijn van de cliënt. Zo zorg je ervoor dat de cliënt meer kracht en energie krijgt en even uit de sleur komt die hij of zij elke dag ervaart. Dit kan soms enorm lastig zijn, omdat veel ouderen kampen met negativiteit door eenzaamheid of verleden. Houdt er hierbij wel rekening mee dat je het gevoel van de cliënt niet probeert weg te drukken, omdat dit averechts kan werken. 

Luister

Je zult als verzorger de neiging hebben om iemand meteen ergens mee te helpen. Maar het is in dit geval juist belangrijk om eerst na te gaan wie je verzorgt en wat de behoeftes zijn. Eenzaamheid is de momenteel het meest voorkomende probleem onder ouderen. Dit kan al worden weggenomen door gewoonweg te luisteren naar zijn of haar verhaal en interesse te tonen. Ook op de momenten dat de cliënt echt de zorg nodig heeft, is het eerst goed om na te gaan wat de gedachte erachter is en hoe zij dit voor zich zien. 

Haal kennis bij het team

Je staat er nooit alleen voor! Er zijn veel meer mantelzorgers, professionals of vrijwilligers om je heen die hetzelfde doormaken. Bespreek dus gerust de situatie met andere en haal hier kennis vandaan die je zelf ook kunt toepassen. Ook voor jou kan het namelijk soms lastig zijn om te interacteren op een cliënt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *