Tips bij de keuze van binnendeuren

binnendeuren

Binnendeuren zijn een belangrijk onderdeel van jouw woning. Het is niet alleen de verbinding tussen verschillende ruimtes, maar het maakt ook onderdeel uit van het interieur in de ruimtes. Een deur is dus enorm bepalend voor de stijl die je in huis wilt creëren. Binnendeuren van Deurmarkt hebben een lange levensduur als hier zorgvuldig mee om wordt gegaan. Het kopen van een binnendeur is dus voor lange termijn en dat kan een enorm lastige keuze zijn. Met deze tips weet jij zeker dat je voor de juiste binnendeuren gaat!

Tip 1. De stijl

Je zult misschien al een woonstijl in gedachte hebben die je wilt toepassen in jouw woning. Omdat er diverse woonstijlen zijn, is het eerst de taak om hier een keuze in te maken. Zo zijn er bijvoorbeeld witte strakke binnendeuren die passen bij de moderne woonstijl, maar je kunt ook kiezen voor de landelijke stijl waar je voor een donker houten deur kiest. Momenteel is de industriële woonstijl enorm populair. Hierbij kun je gaan voor een zwart roestvrij stalen binnendeur met binnenglas. 

Tip 2. Materiaal

Binnendeuren kunnen verschillende functies hebben en uit meerdere soorten materiaal bestaan. Wanneer je kiest voor een deur met grote raampartijen, dan zul je ook sneller vingerafdrukken zien. Met kinderen heb je hier dus veel onderhoud aan. Daarnaast kun je kiezen voor een roestvrijstalen deur of een houten deur. Een houten deur is zwaarder en wordt ook vaak gebruikt als branddeur. 

Tip 3. Juiste afmetingen

Zorg dat je de juiste afmetingen hebt voor de binnendeuren in huis. Een deur moet precies in de opening passen en daarom moeten deze afmetingen nauwkeurig zijn. Voordat je een aankoop doet, zorg ervoor dat je per deur in huis de kloppende afmetingen genoteerd hebt. 

Tip 4. Draairichting

Om de binnendeur ook daadwerkelijk praktisch te maken, moet de draairichting worden bepaald. Ga daarom per ruimte na of het handiger is om de deur naar je toe te trekken of van je af te duwen. In de meeste gevallen is het voor de wc handiger om de deur van buitenaf naar je toe te trekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *