4 antwoorden op vragen over podotherapie

Een podotherapeut is een specialist op het gebied van de voet en alle klachten die hieruit voortkomen. Deze vorm van therapie kan jou helpen bij lichamelijke klachten zoals pijn in de voeten, knieën, heupen en lage rug. In deze blog geven we antwoord op veelgestelde vragen aan een podotherapeut.

Bekijk ook:

Een podotherapeut of een podoloog?

De titel podoloog is onbeschermd. Dat betekent dat iedereen zich een podoloog mag noemen. Een podotherapeut is een paramedicus en valt daardoor onder het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Alleen met een erkende hbo-opleiding mag je jezelf podotherapeut noemen.

Waar valt podotherapie onder?

Stel, je hebt last van aanhoudende klachten en brengt een bezoekje aan een podotherapeut. In bepaalde gevallen worden deze kosten door de basisverzekering vergoed. Denk hierbij aan een diabetische voet die een verhoogd risico heeft op ontstaan van wonden.

Ik heb steunzolen nodig, wat kost dit ongeveer?

Gemiddeld ligt de prijs van steunzolen tussen de 100 en 200 euro. De kosten verschillen, omdat steunzolen volledig op maat gemaakt worden. Vraag een podotherapeut of orthopedische schoenmaker om advies, zij kunnen je hier meer over vertellen.

Wat kost een bezoekje aan de podotherapeut?

Een behandeling kost gemiddeld 25 euro. De vergoeding die je via een aanvullende verzekering krijgt, varieert meestal van 50 tot 1.000 per jaar. Of het loont om een aanvullende verzekering af te sluiten, hangt af van het aantal behandelingen die je nodig denkt te hebben. Als je vooraf weet hoeveel behandelingen je nodig hebt, kun je dit doorgeven aan je verzekeraar en zal je premie hierop aangepast worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *