3x beroepen in de infrastructuur

pexels-anamul-rezwan-1078884

Er zijn ontzettend veel beroepen binnen de sector infrastructuur. Daarnaast is de kans op een baan ontzettend groot, wanneer jij net jouw opleiding hebt afgerond. Heb je geen duidelijk beeld van beroepen die bij deze sector horen? Wij zullen je kort 4 voorbeelden geven. Wie weet is een van deze beroepen wel iets voor jou!

Machinist grondverzet

Als machinist grondverzet hou jij de machines onder controle. De werkzaamheden? Zwaar grondwerk verrichten: graven én weer gelijk maken. Je leert ontzettend veel over allerlei machines en je leert veilig werken in een omgeving. Grondverzet is de voorbereiding voor andere werkzaamheden. Jij maakt het terrein geschikt voor het aanleggen van wegen of het bouwen van gebouwen. De kans op werk als machinist in Nederland is vrij hoog, dat is een fijn vooruitzicht. Klik hier voor grondverzet in Zwolle.

Straatmaker

Strakke stoepen en rechte straten. Jij bent als stratenmaker in je element als je weer een project hebt afgerond. Je weet precies hoeveel materiaal je nodig hebt voor het aanleggen van een straat. Ook werk je met verschillende soorten materiaal en diverse machines. Je kunt aan het werk bij bestratingsbedrijven, hoveniersbedrijven of aannemersbedrijven. Het werk van een stratenmaker is zwaar, maar je werkt altijd in een koppel. Een koppel bestaat uit een stratenmaker en een opperman.

Civiele techniek

Civiel technici bedenken, realiseren en beheren belangrijke infrastructuur en bouwwerken. Denk hierbij aan het aanleggen van bijvoorbeeld waterwegen, dijken, polders, spoorwegen en tunnels. Door de komende klimaatverandering wordt geschat dat er veel nieuwe civieltechnische werken nodig zijn. Misschien dat jij wel projectleider of ontwerper bij een ingenieursbureau wordt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *