3 tips om je goed voor te bereiden op je CBR examen

Staat jouw CBR-examen binnenkort gepland? Dan snappen wij heel goed dat je zenuwachtig bent. Sommige ervaren meer zenuwen dan iemand anders. Om toch zo goed mogelijk dit examen zonder zenuwen af te leggen, geven wij jou een aantal tips om dit examen af te liggen. Na het lezen van onderstaande heb je veel minder zenuwen en zul je zien dat je het examen goed aflegt!

1. Kies voor een tussentijdse toets

Zie je op tegen het examen, doordat je bijzondere verrichtingen dan moet doen? Dan raden wij je aan om te kiezen voor een tussentijdse toets. Ook wel (TT) genoemd. Je kunt alvast een belangrijk onderdeel halen. Deze hoef je dan niet te doen op je CBR-examen. Dit is een groot voordeel. Bovendien maak je kennis met hoe een examen verloopt. Je weet hierdoor beter hoe het examen zal gaan verlopen.

2. Oefen het examen met de instructeur

Ben je zenuwachtig hoe het examen zal gaan verlopen met de instructeur? Dan kun je ook het examen oefenen met jouw eigen instructeur. Hij/zij neemt dan de rol aan van de examinator. Op deze manier weet je wat je kan verwachten. Uit ervaring weten wij dat dit de zenuwen voor een groot deel kan wegnemen. Jouw instructeur heeft al meerdere examens meegemaakt en weet exact hoe dit in zijn werk gaat. Overleg goed wat je kan verwachten. Rijschool Bekedam helpt jou hierbij!

3. Faalangst examen aanvragen

Ben je na het lezen van bovenstaande tips, nog niet helemaal overtuigd dat je de zenuwen voldoende kan bedwingen? Dan kan je ook een faalangst examen aanvragen. Dit examen duurt 80 minuten. Hierdoor heeft de examinator de tijd om jou op je gemak te stellen. ZOdat je zelfverzekerd en zonder zenuwen rondrijdt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *