3 creatieve beroepen

pexels-pixabay-256514

Droom jij ervan om met je creativiteit geld te verdienen? Dan is een creatief beroep iets voor jou. Er zijn ontzettend veel beroepen waar jij je creativiteit in kwijt kan. Wat dacht je van meubelmaker, meubelstoffeerder of grafisch vormgever? In deze blog leggen wij jou uit wat de beroepen inhouden.

Grafisch vormgever

Een grafisch vormgever is altijd bezig met creativiteit. Het ontwerpen van logo’s, huisstijlen, websites, drukwerk en andere creatieve uitingen. Om grafische vormgever te worden, kun je verschillende studies volgen. Deze studies zijn zowel op mbo- als hbo-niveau beschikbaar. Wanneer je afgestudeerd bent, kun je bij bijvoorbeeld een reclamebureau werken, maar je kunt ook je eigen bedrijf beginnen! Door je eigen stijl te ontwikkelen onderscheid je jezelf.

Meubelstoffeerder

Vind jij het ontzettend leuk om stoffige, oubollige meubels om te toveren tot iets nieuws? Dan is het beroep meubelstoffeerder echt iets voor jou. Als meubelstoffeerder maak je vooraf een plan. Vervolgens werk je dit plan uit en werk je met verschillende materialen en technieken. Naast meubelstoffering kun je ook aan de slag met autostoffering, scheepsstoffering, oldtimers stofferen en caravans stofferen! Jij bent de aangewezen persoon om nieuw leven in producten te blazen.

Meubelmaker

Een meubelmaker is een ambachtsman of ambachtsvrouw, die meubels maakt en renoveert in opdracht van een klant. Het beroep is zeer divers, omdat er veel verschillende meubels zijn. Zo ben je de ene dag bezig met het bedenken van een nieuwe stoel, terwijl je de andere dag een nieuwe kast aan het schuren bent. Als meubelmaker werk je veel met hout, maar ook met metaal en kunststof!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *